ensimmäinen suomenkielinen kirja stand-upista ilmestyi kesällä kun andre wickström kirjoitti manifestinsa. kirja on tarkoitettu aloitteleville koomikoille ja muillekin stand-upista kiinnostuneille. pitää kuitenkin huomata että jos et ole itse kiinnostunut esiintymisestä niin et ole kirjan kohderyhmää. on varmaankin vaikea kirjoittaa vitsejä luettavaksi niin että se olisi osa kirjaa eikä yksittäinen juttu. tästä syystä andre ei varmaankaan paljon vitsaile kirjassaan vaan keskittyy stand-upin saloihin muiden keinojen avulla.

kirja on jaoteltu erillisiin lukuihin, kuten stand-upin historiaan, yleisöön ja esitykseen valmistautumiseen. kaikki osa-alueet käydään ihan hyvin läpi mutta kirja ei oikeastaan kerro mitään mitä "normaali" ihminen ei muutenkaan tietäisi. kirja antaa sellaisen kuvan ettei andre tiedä oikeastaan stand-upista mitään, sillä hän vain siteeraa muita koomikoita. uraansa aloitteleville taiteilijoille kirja on eräänlainen kokoelma huomioitavista asioista. muiden ei kannata kirjaa lukea vaan mennä katsomaan stand-upia paikanpäälle.

viikko-ohjelma: keskiviikkona irina tavastialla, torstaina olavi uusivirta rocksissa ja lauantaina love on broadwayn viimeinen esitys studiolla.